Contrib gányolások felderítése és dokumentálása

Novák Áron küldte be 2011. 01. 18., k - 00:26 időpontban

A contrib modulok kódjába való beleturkálás nem tartozik a halálos bűnök közé (vö.: core - http://www.flickr.com/photos/hagengraf/2802915470/ ), de egy idő után a káosz erőt vehet a kódbázison. Például a kódot nem első pillanatban verziókezelés alatt kezeltük, a klienshez ki lett téve FTP-n és valaki direkt módosításokat végzett és így tovább. Vagy kaptunk egy másik cégtől levetett, félkész munkát folytatni nem megfelelő dokumentációval. Ezek az esetek távol esnek az optimálistól, de nekem bizony szükségem volt valami megoldásra!
Írtam egy nem teljesen kiforrott drush-szkriptet, amit számtalan esetben nagyon jól tudtam használni. Elérhető itt: git://github.com/AronNovak/find_modified.git
A legfőbb ismert hibája, hogy nem törődik a branchekkel, tehát ha azonos revíziójú fájlból több branchben is van, mindig a HEAD-et fogja használni, téves riasztásokat eredményezve. Tulajdonképpen két parancsból áll. Az egyik egy adott könyvtárstruktúrát átvizsgál és kilistázza a módosított fájlokat. A másik pedig egy konkrét fájlra megmutatja a diff-et.
Két okból osztottam meg a szkriptet: hátha más is hasznát veszi, aki hasonlóan elvadult kódbázist kell gatyába rázzon, másrészt pedig hátha akad valakinek jó ötlete a branch problémára. Majd szélesebb közönség elé is tárom a parancsot, ha eljön az ideje, én tesztelem folyton, sok site van, ami átnézésre vár itt nálam :)

Névtelen (nem ellenőrzött)

2011. 02. 03., cs - 20:00

Szerencsére eddig engem elkerült a contrib modulok hekkelésének réme, talán mert nagyon óvatosan nyúltam csak a közösségi modulokhoz. De most elkerülhetetlen volt, hogy belenyúljak a CCK modulba. De ott nekem pont kellenének a branch-ek, sajnos. Azért majd kipróbálom, mert nagyon hasznosnak tűnik kódod.