Faveeo.com - szemantikus-web eszköz Drupal alapokon

Novák Áron küldte be 2010. 05. 04., k - 23:31 időpontban

Nemrégen indítottuk el Alexis Dufresne kollégámmal a faveeo.com oldal privát bétatesztelését. Az egész természetesen Drupalon alapul, eddig nem hackeltük a core-t. (lesz rá szükség, gyanítom...) A további blogbejegyzésekben arról tervezek majd írni részletesen, hogy milyen problémákkal kellett megküzdenünk a fejlesztés során (ami persze nem ért véget, hisz a befejezett webes projekt egyenlő a halott projekttel). Egyelőre annyi érdekességet osztanék meg, hogy nem túl meglepő módon a MySQL MyISAM engine-nel nem a legalkalmasabb olyankor, amikor egy adott táblába írni és olvasni is akarunk egyszerre, ugye az a fránya table-level locking:
http://drupal.hu/forum/drupal-gyors%C3%ADt%C3%A1sa-myisam-innodb#commen…
Ezt persze tudom én már régóta, most az oldal a cache-sek miatt tűrhető sebességű, de maguk a lekérdezések a háttérben már korántsem szívderítő sebességgel mennek. Ha megtörténik az InnoDB-re való átállás, tervezem lemérni a hatást, mint a lekérdezések sebességben, mind cache nélküli oldalletöltésben.
Most 91061 node van, a term_data tábla 80898 soros, a term_node pedig 404436-nél tart.
Ez a három tábla gyakorlatilag folyton írás alatt van. No így áll most a projekt, nézzétek meg a demóvideót a főoldalon és ha érdekesnek tűnik, kérjetek meghívót. Minden visszajelzést örömmel fogadok!