Fedora 7 -> OpenSUSE 11.2

Novák Áron küldte be 2010. 01. 08., p - 21:32 időpontban

Lecseréltem a majdnem két és fél éves Fedora 7 rendszert OpenSUSE 11.2-re pár napja, de nagy hibát követtem el. Ahelyett, hogy vettem volna két új winchestert, amit beraktam volna a mostani RAID helyére és párhuzamosan építettem volna az új rendszert, elmentve az adataimat (több helyre is), felülírtam mindent. Úgy látszik, az OpenSUSE-val nagyon rossz választást csináltam, íme egy lista arról, hogy mi romlott el a Fedora 7-hez képest:
- suspend / hibernate. Egyik sem megy, a suspend egyáltalán, a hibernate-nél épp az előbb az X felejtett el felébredni. Fedora alatt ilyen sosem volt, vagy sikerült a hibernálás/suspend és akkor mindig visszajött (esetek 99%-a) vagy nem, de akkor sem történt ilyen zavarbaejtő dolog, hibernálásnál például csak visszakaptam a desktopot eredeti állapotában, ha túl sok memóriazabáló alkalmazás futott egyszerre.
- Amarok. A 2.1.1.-es verzió van benne alapból, crash-sel, használhatatlan. Van egy misztikus hiba, amit nem tudom, hogy kire lehet kenni, az első számot lejátsza, utána semmit (illetve vár egy csomót). Nem lehet tekerni a számokban, vicc.
- KTimeTracker (régebben KArm). Be tud épülni a Kontact progiba, de ha standalone-ként indítva adatok kerülnek bele, azt rosszul olvassa be, amikor a Kontact része. Ha a Kontact fut, nem lehet elindítani standalone módban. Katasztrófa.
- Spamassassin az ismert 201X szűrőjével gyártja a fals pozitív leveleket.
- Kaffeine elcrash-sel egy fish:// protokollon elérhető fájl megnyitásától.
- a Yast engedte futó KDE mellett a KDE upgrade-jét, aminek eredményeképpen kinyírta maga alól a a KDE-t, nem is tudta befejezni az upgrade-et. Parancssor alól szépen ment viszont.

Ez persze nem mind az OpenSUSE hibája, de így egyszerre ez kicsit sok volt. Mintha 2 év előrelépés helyett tíz év hátramenet lett volna :(
Egy ideig elevickélek ezzel a rendszerrel, aztán csak és kizárólag úgy váltok, hogy a meglévő rendszer mellett beüzemelek egy másikat. Akkor kockázat nélkül lehet kísérletezni.