Siker

Novák Áron küldte be 2006. 09. 14., cs - 23:18 időpontban
[flickr:79/240649228/367fd5b769|left|240|500]

Mi a siker? Cselekedeteink hajtóereje? Hát az is lehet. Szerintem ha a sikert tekintjük életünk mércéjének, akkor leginkább úgy működik, mint a drog: az aktuális adag épp hoz egy kis elégedettséget, de sohasem eleget és mindig nagyobb adagra van szükségünk. Liturgiáról hazafele ilyen hülyeségeken is szoktam néha gondolkozni :) Hiába no, mégiscsak fél óra kell, mire otthon vagyok.
Nemrég előfizettem a Vigilia folyóiratot. Hihetetlen, hogy vannak olyan újságok, amik a lényeggel is foglalkoznak néha: az emberi élettel a maga teljes valójában A-tól Z-ig. Nem semmi, hogy erről lehet okosat írni úgy, hogy nem tűnik okoskodásnak. Sőt.
Az Élet és Irodalomról váltottam a Vigiliára. Éles váltás, nem mondom. Az ÉS politikai cikkeit nem kommentálnám, nem azért olvastam, sokkal inkább az irodalmi hasábokért. Esterházy Péter, Szív Ernő és Garaczi László, hogy csak pár nevet említsek azok közül, akiknek írásai megmaradtak leginkább.
Kiváncsi voltam másra is, egyél több újság rendszeres olvasására időt szakítani lehet talán, de azért mégsem bölcsész lesz belőlem, úgyhogy a LinuxVilág mellé (azaz elé) inkább csak egy irodalmi lap fér be. Legyen inkább az a Vigilia egyelőre.