Elem

Novák Áron küldte be 2008. 04. 18., p - 12:47 időpontban

Úgy áll a helyzet, hogy elég régóta stabil elem-vásárló vagyok, azon belül is jelenleg a 312-es méretű zinc-air gombelemeket preferálom.
Nem fogyasztok az elemekből sokat, évente mintegy 50 darabot. Eddig ezeket az elemeket a TB fizette, most kedvenc boltomban kiderült némi érdeklődés után, hogy mostantól nem fizeti. Nem baj, a blogbejegyzés nem erről szól. Ha nem fizeti, akkor én fizetem, de nekem annyira nem lényegtelen, hogy mennyire kényelmesen jutok hozzá és mennyit fizetek érte. Az első pont úgy fest, hogy eddig mindig személyesen tiszteletemet tettem a boltban és elhoztam az elemet. A második pont nem érintett. Most a második pont érint és ha már lehet, miért ne jussak hozzá kényelmesebben. Kis kutakodás után a kedvenc elemeimet ezentúl a www.microbattery.com oldalról szerzem be. Lássuk csak, az elemek egyenesen a postaládába / postafiókba érkeznek, igény szerint. Az elemek darabára, annak ellenére, hogy benne foglaltatik egy tengerentúli repjegy is az elemek részére, még mindig kevesebb, mint itthon bármilyen beszerzési forrás. (legális, nem kereskedők által hozzáférhetőre gondolok)
Pusztán azért osztottam meg ezeket a gondolatokat, hogy hátha másnak is jól jön a tipp. Egyrészt a hallókészülékeseknek, másrészt kb. bárkinek, mert sokféle elemet árul az oldal. Bár abban nem vagyok biztos, hogy mindenféle elemre igazak-e a fenti megállapítások.
A címkékről: próbáltam úgy felcímkézni a cikket, hogy egy pontenciális elem vásárló keresőszavaira megtalálja egy kereső az oldalt. A Widex egy hallókészülék-gyártó cég, a Rayovac egy elem márka, a többi címke triviális.